Ahmed Hassan - 2020-2021 Biyomedikal Mühendisliği Bölüm Birincisi

Ben Ahmed Hassan, 1996 yılında Mısır'ın ikinci başkenti olarak bilinen İskenderiye'de doğdum. 2013-2014 eğitim öğretim yılında lise son sınıftayken Mısır'ın durumları biraz karışmaya başlamıştı. Anormal şartlar altında lise son sınıfı okudum. Çok şükür, elhamdülillah yüksek bir not alarak liseden mezun oldum ve İskenderiye Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’ni kazanma hayalimi gerçekleştirdim. Elektrik-Elektronik bölümünde 2 sene okuduktan sonra farklı sebeplerden dolayı, benden önce Türkiye'ye gelmiş olan ailemin yanına gitmek durumundaydım.

Bu sırada Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’ne başvurdum ve çevrimiçi ortamda gerçekleştirdiğim giriş sınavından sonra burada okuma şansını kazandım. Türkçe hazırlık süreci ile FSM'deki yolculuğuma başladım. Dünyanın her yerinden gelen arkadaşların olduğu bu ortamda hem İstanbul'u daha iyi tanıdım hem de Türkiye'de ilk adımlarını atmaya başlayan bir öğrenci olarak bu samimi ortamda hiç yabancılık çekmedim. FSM TÜMER’de Türkçe eğitimini yetenekli hocalardan alma şansını yakaladım ve her ne kadar dil becerim olmasa da hocalarımın sayesinde iyi bir dil seviyesiyle hazırlık eğitimimi tamamladım.

“Hocalarım hiçbir zaman bilgi, çaba veya yardımlarını esirgemediler”

2017-2018 eğitim öğretim yılında Biyomedikal Mühendisliği bölümüne başladım. Okuldaki ilk günlerimde alışma sürecimin biraz zor geçtiğini söyleyebilirim. İlk haftadan sınıf arkadaşlarımla tanışmaya başladım ve böylece bugüne dek süren dostlukların temelleri atılmış oldu. İskenderiye Üniversitesi’nde öğrendiklerim alışma sürecimi hızlı bir şekilde tamamlama yardımcı oldu. Benim için yeni olan Türkçe dilinde derslerime çalışmaya gayret ettim. Bir süre sonra derslerde hocaları daha iyi anlamaya başlayınca özgüvenim de artmaya başladı. Okul hayatımda özellikle sevdiğim derslerin boş geçmemesine özen göstermeye çalıştım. Anlamadıklarımı hocaların odasına giderek soruyordum ve ezberleyerek değil anlamaya çalışarak derslerime çalıştım. Okul süreci boyunca hocalarım özellikle danışman hocam hiçbir zaman bilgi, çaba veya yardımlarını esirgemediler.

Birinci sınıfı başarıyla bitirdikten sonra Çift Anadal programına da kabul edildim ve Elektrik-Elektronik bölümünde de dersler görmeye başladım. Üçüncü sınıfta pandemi sebebiyle ben ve okul arkadaşlarım zor süreçlerden geçtik özellikle bitirme projemizi bu şart altında tamamlamamız büyük mücadele gerektirdi. Sonuç itibarıyla bitirme projesi arkadaşlarım Ayşe Arslan ve Özge Nur Parlak ile kablosuz taşınabilir EKG cihazı prototipini ve data analiz sistemini gerçekleştirmiş olduk. Ve sonunda bölüm birincisi olarak mezun olmak nasip oldu.

“Bu unutulmaz eğitim fırsatı için FSM’ye ve Türkiye'ye teşekkür ederim”

Okul sırasında yaptığım stajlarda pratik bilgiler kazandım ve bu sayede staj yaptığım bir firmada kariyerime başladım. Her şeyden önce, okul hayatımda elde ettiğim başarıların hiçbiri Allah'ın yardımı olmasa gerçekleşmezdi. Rabbime şükürler olsun ki bu nimetleri benden esirgemedi. Başarılarımda büyük katkıları olan başta aileme sonra hocalarıma ve arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Bana sunulan bu unutulmaz eğitim fırsatı için FSM’ye ve Türkiye'ye teşekkür ederim. FSM ailesinin bir ferdi olmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum.

Gelecek hayatımda okulda kazandığım değerler ve bilgilerle kendi alanımda bir iz bırakarak milletimin ve dinimin ismini yüceltecek, genel anlamda insanlığa fayda sağlayacak bilim ve teknolojiyi üretmeyi hedefliyorum.