Özbekistanlı Öğrencimiz Geleneksel Türk Sanatları'nı Gençlere Aktaracak

Geleneksel Türk Sanatları lisans mezunumuz ve aynı programda yüksek lisans eğitimine devam eden öğrencimiz Özbekistan uyruklu Abbos Shomansurov, Özbekistan Turizm Geliştirme Devlet Komitesi'nde Geleneksel Sanatlar Bölüm Başkanlığı görevine getirildi.

Özbekistan Cumhurbaşkanı Sn. Şevket Mirziyoyev'in, Özbekistanlı gençlerle buluştuğu foruma katılan öğrencimiz, Cumhurbaşkanının kendisine söz vermesi üzerine Geleneksel Sanatlar alanına özgü projesini anlattı. Proje önerisi Cumhurbaşkanı tarafından beğenilen öğrencimize ulaşan Turizm Geliştirme Bakanı kendisine Geleneksel Sanatlar Bölüm Başkanlığı görevini teklif etti.

Cumhurbaşkanı tarafından tahsis edilecek alanda kısa sürede projesini hayata geçirmeyi planlayan öğrencimiz, Üniversitemizde aldığı Geleneksel Türk Sanatları eğitiminin kendisine kazandırdığı mesleki tecrübesini Özbekistan'daki gençlere ve sanatseverlere aktaracak.