FSMVÜ | Öğrenci İkamet İzni İşlemleri / Student Residency Permit Procedures / إجراءات تصريح إقامة الطال
Announcements

ÖĞRENCİ İKAMET İZNİ İŞLEMLERİ

İkamet işlemleri Uluslararası Öğrenci Ofisi aracılığı ile gerçekleştirilmektedir.

Yeni Öğrenci İkameti ve İkamet Uzatma işlemleri için başvuru dosyanızı Uluslararası Öğrenci Ofisi’ne teslim ediniz.

Başvuru evraklarınızdan oluşan dosyanızı Yeni Öğrenci İkameti veya İkamet Uzatma randevusuna başvurduğunuz gün itibariyle 30 gün içinde Uluslararası Öğrenci Ofisi’ne teslim etmek zorundasınız. Teslim etmediğiniz takdirde ikamet başvurunuz cezalı duruma düşebilir.

İkamet başvuru ve uzatma dosyaları Uluslararası Öğrenci Ofisi tarafından her hafta perşembe günleri teslim alınmaktadır.

Lütfen kayıt işlemlerine başlamadan önce Göç İdaresi’nin web sayfasından öğrenci ikamet randevunuzu alınız.

İSTENİLEN BELGELERİN LİSTESİ

1. E-İkametten alınan başvuru formu
  2. Pasaport veya pasaport yerine geçen belgenin fotokopisi
  3. 4 (Dört) adet fotoğraf
  4. Sağlık sigortası
    1. Yeni kayıt - SGK tebliği
    2. Uzatma - Özel sağlık sigortası
  5. Öğrenci belgesi
  6. Adres bilgilerini gösterir yazılı belge
  7. İkamet izni kart bedeli
  8. Yabancının 18 yaşından küçük olması halinde
    1. Ebeveyn Muvafakatnamesi
    2. Doğum Belgesi

STUDENT RESIDENCY PERMIT PROCEDURES

Student residence permit procedures are carried out through the International Student Office.

For New Student Residence Permit and Residence Permit Extensions, please submit your application folder to the International Student Office.

You must submit the documents related to your new internatıonal student residence permit or residence permit extension application to the International Student Office within 30 days from the day you apply for the appointment. Failing to submit the documents could void your residence permit application.

Residence permit and extension applicatıon files are received by the International Student Office on Thursdays of every week.

Please obtain your student residence permit appointment before you start your registration procedures.

LIST OF REQUIRED DOCUMENTS

1. Application form from E-Residence website
  2. A photocopy of the passport or substitute document
  3. 4 (Four) passport size photos