Mezuniyet Röportajları - Mustafa Işık

FSMVÜ’den mezun olmak senin için ne ifade ediyor?

FSMVÜ adını yurt içi ve yurt dışında çok kısa sürede duyurabilmiş bir üniversite. Özellikle İslami İlimler Fakültesi Türkiye'de diğer İslami İlimler ve İlahiyat Fakültelerinin haiz olmadığı ayrıcalıklara sahip. Bu sebepten dolayı birçok öğrencinin arzusudur FSMVÜ'de eğitim görmek. Rabbime her daim burada bulunmamdan dolayı hamd ediyorum.

Beş kelime ile FSMVÜ’yü nasıl tanımlarsın?

İlim, irfan, aksiyon, tevazu ve muhabbet.

FSMVÜ’ye dair en güzel anın nedir?

Burada birçok sahneye şahitlik yaptık. Hepsi bir araya getirilse belki bir kitapçık yapar. Ama ilk olarak aklıma gelen Üniversitemizi uluslararası platformda Arapça münazara yarışmalarında temsil ettiğimiz günlerdir. Önce Viyana'da, Avrupa'da bulunan üniversiteler arasında, sonra Doha'da uluslararası platformda çoğunluğunu Arap katılımcıların oluşturduğu yarışmada dereceye girebilmek en güzel anılarımdan birisidir.

 FSMVÜ’nün sana neler kattığını düşünüyorsun?

FSMVÜ her şeyden önce beni farklı kültürlerden insanlarla bir araya getirdi. Onlarla tanışmam dünyaya bakış açımı değiştirdi. Dünyanın aslında tek ülke olduğunu ve tüm insanlarla birlikte çalışmaya, gerektiğinde yardım almaya, gerektiğinde ise onlara yardım elini uzatmaya mecbur olduğumuza inandım.

 Mezuniyetin sonrasına dair planların nelerdir?

Mezuniyet sonrası Türkiye'de akademik alanda biraz daha ilerledikten sonra ömrümün 20 senesini geçirdiğim topraklara, Avusturya'ya geri dönüp orada hizmet etmek istiyorum.