FSMVÜ |
2021-2022 Akademik Yılı Uluslararası Öğrenciler için Türkçe Muafiyet Sınavı

2021-2022 Akademik Yılı yeni kayıt yaptıran uluslararası öğrenciler için Türkçe Muafiyet Sınavı 16-17 Eylül 2021 tarihlerinde Haliç Yerleşkesi A Blok’ta gerçekleştirilecektir.

Türkiye’deki yerleşik bir Yükseköğretim kurumundan Türkçe C1 sertifikasına sahip olmayan öğrenciler sınava katılacaktır.

Muafiyet Şartı: Türkiye’deki yerleşik bir Üniversiteden ya da Yunus Emre Enstitüsü'nden Türkçe C1 sertifikasına sahip olmak.

Sınav kayıt linki için e-mail adresinizi kontrol ediniz.

Sorularınız için iso@fsm.edu.tr adresi üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

NOT - 1: Bu sınav bir seviye tespit sınavı değil, bir muafiyet/yeterlik sınavıdır. Daha önce Türkçe dil eğitimi almayan adaylar bu muafiyet sınavına kayıt yaptırmamalı ve doğrudan Seviye Tespit Sınavı’na başvurarak FSMTÜMER’e öğrenci kaydını yaptırmalıdırlar.

NOT - 2: Sınava 14 Eylül 2021 Salı (yarın), saat 15.30’a kadar kayıt yaptırmanız gerekmektedir.

---

The Turkish Exemption Exam for international students who have just registered for the 2021-2022 Academic year will be held on 16-17 September 2021 at the Haliç Campus a Block.

Students who do not have a Turkish C1 certificate from an established higher education institution in Turkey will take the exam.

Exemption Requirement: To have a Turkish C1 certificate from an established higher education institution in Turkey (Universities’ Language Centres or Yunus Emre Institutes).

Kindly check your email address for the exam registration link.

If you have any questions, please contact us at iso@fsm.edu.tr

NOTE - 1: This test is not a level-setting exam, but an exemption/competency exam. Candidates who have not received Turkish language training before should not register for this exemption exam and should apply directly to the Level Assessment Exam and register as students at the FSMTÜMER.

NOTE - 2: You must register for the exam until Tuesday, September 14, 2021 (tomorrow) at 3.30 (pm).

---

سيعقد امتحان الإعفاء من اللغة  التركية للطلاب الدوليين  الجدد الذين سجلوا للسنة الدراسية 2021-2022 يومي 16 و17 أيلول/سبتمبر 2021 في المبنى الجامعي بالخليج.

على الطلاب الذين لا يحملون شهادة C1 تركية من مؤسسة للتعليم العالي في تركيا ان يتقدموا للامتحان.

شرط الإعفاء: الحصول على شهادة C1 تركية من مؤسسة تعليم عالي في تركيا (مراكز اللغات التابعة للجامعات أو معاهد يونس إمري).

الرجاء التحقق من رابط التسجيل للامتحان  عبرعنوان البريد الإلكتروني الخاص بك.

إذا كان لديك أي أسئلة ، يرجى الاتصال بنا في iso@fsm.edu.tr

ملاحظة: هذا الاختبار ليس امتحان تحديد المستوى ، بل امتحان الإعفاء/الكفاءة.  ينبغي للمرشحين الذين لم يتلقوا تدريبا في اللغة التركية من قبل ألا يسجلوا أنفسهم في

امتحان الإعفاء هذا ، بل ينبغي أن يتقدموا مباشرة لامتحان تقييم المستوى وأن يسجلوا أنفسهم كطلاب في FSMTÜMER.

ملاحظة 2 : الرجاء اتمام التسجيل للامتحان عبر الرابط قبل يوم الثلاثاء 14 ايلول/ سبتمبر 2021 على الساعة 15.30 بعد الظهر.