FSMVÜ | 2020-2021 Akademik Yılı Güz Yarıyılında Uygulanacak Eğitim Hakkında Duyuru
2020-2021 Akademik Yılı Güz Yarıyılında Uygulanacak Eğitim Hakkında Duyuru

Sağlık Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının, 04.09.2020 tarihli koronavirüs salgın hastalığını önleme çalışmaları ile ilgili tavsiye kararları, Üniversitemiz Senatosunda değerlendirilmiş ve 2020-2021 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılında üniversitemizde uygulanacak eğitim yöntemleri hakkında alınan 08.09.2020 tarih ve 169/01 sayılı Senato Kararına ait uygulama esasları aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

- Önlisans, lisans ve lisansüstü eğitimde bütün teorik dersler uzaktan eğitim şeklinde ve üniversitemizin Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (UZEM)’nin planlaması doğrultusunda gerçekleştirilecektir.

- Önlisans, lisans ve lisansüstü eğitimdeki uygulamalı dersler, mümkünse çevrimiçi olarak uzaktan eğitim ile, bunun mümkün olmadığı dersler ise gerekli sağlık tedbirlerinin alınması şartı ile yüz yüze yapılacaktır. Bu uygulamalı derslerin yürütülme takvimi, ilgili bölüm ve programlar tarafından, tercihen dönem sonuna doğru ötelenerek planlanacak ve öğrencilerimize duyurulacaktır.

Salgın hastalığın seyrine göre, eğitim ve öğretimde yeni kararların alınıp uygulanabileceğini hatırlatır, sağlık ve başarılar dileriz.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektörlüğü

Announcement on the Education Methods to be Implemented in the Fall Semester of the

2020-2021 Academic Year

The recommendations of the Ministry of Health and the Presidency of the Council of Higher Education dated 04.09.2020 regarding the prevention of the spread of the coronavirus epidemic were evaluated in the University Senate. The Senate decision dated 08.09.2020 and numbered 169/01 regarding the education methods to be implemented at our university in the fall semester of the 2020-2021 academic year is presented as follows:

• All theoretical courses in vocational, undergraduate and graduate programs will be conducted in the form of online education and in line with the planning of our university's Distance Education Application and Research Center (UZEM).
  • Applied courses in vocational, undergraduate and graduate programs will also be held online, unless this is not feasible then the courses will be held on campus provided that all the necessary health measures are taken. The execution schedule of these applied courses will be planned and announced to our students by the relevant departments and programs, preferably by postponing them towards the end of the semester.

We remind you that new decisions can be made and implemented in education and training according to the direction the epidemic is taking. We wish you good health and success.

Fatih Sultan Mehmet Vakif University Rectorate

إعلان عن اساليب التعليم المقرر تطبيقها في الفصل الدراسي الخريفي من العام الدراسي 2020-2021

باعتبار توصيات وزارة الصحة ومجلس التعليم العالي الصادرة بتاريخ 04.09.2020 بشأن الوقاية من وباء فيروس كورونا، نوافيكم فيما يلي بقرار مجلس الاكاديمي الصادر بتاريخ 08.09.2020 ورقم 169/01 فيما يتعلق بأساليب التعليم التي سيتم تطبيقها في جامعتنا في فصل الخريف من العام الدراسي 2020-2021:

- سيتم تنفيذ جميع الدروس النظرية للدراسات المهنية ودراسات البكالوريوس والدراسات العليا بأسلوب التعليم عن بعد وذلك طبقا لتخطيط مركز الأبحاث والتطبيق للتعليم عن بعد في جامعتنا (UZEM).

- ستُعقد الدروس التطبيقية للدراسات المهنية ودراسات البكالوريوس والدراسات العليا بصيغة الحضور الفعلي (الدوام الجامعي) مع تطبيق التعليم عن بعد إن أمكن. بالنسبة للدروس حيث لا يكون ذلك ممكنًا، يشترط اتخاذ التدابير الصحية اللازمة. سيتم تخطيط جدول تنفيذ هذه الدروس التطبيقية وإعلانها لطلابنا من قبل الأقسام والبرامج ذات الصلة، ويفضل أن يكون ذلك عند قرب نهاية الفصل الدراسي.

نذكركم بأنه يمكن اتخاذ قرارات جديدة وتنفيذها في مجال التعليم والتدريب حسب مسار الوباء، ونتمنى لكم الصحة والعافية.

رئاسة جامعة السلطان محمد الفاتح الوقفية.